Lad mig hjælpe din hest med holdbare resultater

Alternativ behandling af din hest

Al alternativ behandling handler i bund og grund om at bringe hesten tilbage i balance.

 

Alternativ behandling tager i bund og grund udgangspunkt i, at en organisme har mange helbredende kræfter til sin rådighed, men det kræver, at man opnår balance i det indre regnskab i kroppen – det vi også kalder homøostase, dvs. en tilstand af ligevægt.

Ligevægten kan være afhængig af fysiske, psykiske faktorer eller biokemiske faktorer. Så tænk på, at ligesom du har en personlighed og en historie, der giver dig både præferencer og tolerancer i dit liv, så gælder det på samme måde for din hest – så dét har den også.

 

Det betyder også, at to enslignende symptomer kan have vidt forskellige årsager – og dermed resulterer de i to vidt forskellige kure.

Når vi går bagom sygdommen, kan vi ofte opløse årsagen til de forskellige lidelser og ikke bare undertrykke det symptom, som hesten udtrykker gennem sin hoste, eksem, allergi eller andre lidelser.

 

 

Det handler om balance

Al alternativ behandling handler i bund og grund om at bringe hesten tilbage i balance. Den balance er også det, man kalder homostase – en tilstand af ligevægt.

Når hestens krop og psyke er i balance, har sygdomme meget sværere ved at få fat. Selv om hesten rammes af en virus eller en baktusse, bliver det hurtigt slået tilbage – nogle gange nærmest helt uden at man mærker noget til det. Eller et sår, der heler pænt og hurtigt er et andet eksempel på en hestekrop i balance.

Meget sygdom opstår derfor ofte gradvist og som et resultat af forskellige fysiske og psykiske ubalancer, der ikke kan finde tilbage til ligevægten – sygdommen lægger sig i lag, og på et tidspunkt bliver det til et synligt symptom, der langsomt, nogle gange umærkeligt og over tid, har forringet hestens generelle tilstand og trivsel. Og som udgangspunkt kan man sige, at AL sygdom derfor er kroppens helt naturlige råb om hjælp til at få den ekstra ro eller forplejning, der skal til for at genvinde balancen; kropsligt, biokemisk eller følelsesmæssigt.

Når vi skal reetablere hestens balance, giver det derfor mening at bygge den langsomt op igen – og derfor behandler vi også med tålmodighed.

Læs mere om muligheder for forløb.

Alternativ behandling, fup eller fakta?

Alternativ behandling er et vidt begreb og dækker over mange forskellige former og fagligheder. Men det behøver ikke at være mere mystisk, end det bliver gjort til.

Meget af den viden, som er fremkommet gennem den moderne lægevidenskabs utrættelige indsats efter at kortlægge og forstå, hvordan kroppe fungerer, er jo en vigtig og nødvendig viden for at kunne arbejde med de problemstillinger, vores syge heste præsenterer os for.

Og heldigvis ved mange alternative behandlere meget om hestens anatomi og fysiologi, ligesom nogle dyrlæger i stigende grad inddrager “alternative” metoder i deres arbejde.

Den alternative tilgang kan virke mere langsom og besværlig, og den er i hvert fald ikke noget quick-fix. Til gengæld opnår hesten et generelt bedre helbred, og ikke sjældent får vi nogle småskavanker med i købet, som lind mave eller ringe hovkvalitet, ligesom vi faktisk allerede er i gang med at forebygge ny eller endnu værre sygdom.

Det, der måske kan forekomme mest kontroversielt er, at jeg fx. bruger meget energi på at afdække de følelsesmæssige aspekter af hestens tilværelse, fordi det ligesom hos mennesker har en ikke ubetydelig påvirkning på vores generelle tilstand og kan resultere i ubalancer på nervesystemet, hormonsystemet eller resultere i uhensigtsmæssige muskelspændinger.

Også vaccinationsskader kan forebygges med homøopatiske midler.

Skal man tro på alternativ behandling for at det virker?

Uden at gå alt for meget ind i spørgmålet om placebo-effekt er svaret, ja, selvfølgelig virker det – også selv om man ikke tror på det. Alternativ behandling har stor effekt, ligesom konventionel behandling også kan have stor effekt. Det virker bare forskelligt; hvor meget konventionel behandling sigter på at fjerne eller “bekæmpe” symtptomet, nogle gange ved at kortslutte nogle ellers naturlige processer.

Den alternative behandling finder årsagen til, at problemet er opstået og genopretter derfra. Og det, der kan være svært at gennemskue, er hvad problemet egentlig kommer af;

Inden for kinesisk medicin siger man; “Der, hvor det er, der er det ikke – og der, hvor det ikke er, der er det”. Det betyder i praksis, at man nogle gange skal lede godt og grundigt – fordi det, der virker logisk; at hesten hoster fordi den har noget med lungerne, måske i virkeligheden stammer et helt andet sted fra.

Min erfaring er heldigvis at imidlertid at hestens generelle trivsel forøges i takt med, at behandlingen skrider frem, og at andre småskavanker som tynd mave eller stivhed kan forsvinde, fordi vi retter hesten op hele vejen rundt.

Al sygdom opstår gradvist og som et resultat af forskellige fysiske og psykiske ubalancer. En anden erfaring jeg har gjort er, at meget få sygdomme er “kroniske” – fordi det ofte handler om at gribe behandlingen anderledes an.

Nogle spørgsmål?

Benyt kontaktformularen til højre og jeg vil vende tilbage.
"Vivian har igennem en periode fra efteråret 2016 og frem til nu behandlet flere af mine heste med særdeles godt resultat. Luftvejslidelser og nedsat fordøjelse ect. Hvis nogen ønsker yderligere og nærmere forklaringer så kontakt mig gerne. Uden Vivian tror jeg ikke min ene hest var kommet ud på den anden side efter en krads og langvarig virus infektion med host og luftvejs problemer. hesten er siden sommeren 2017 helt medicin fri og luftvejene ok. Stor tak til viv."

Elisabeth R.

Send en besked

Seneste nyt

Følg med i det seneste nyt på min Facebook side, hvor der løbende tilføjes nye billeder, opdateringer, m.m.

Klik på knappen nedenunder for at gå direkte til min Facebook side.